Frugttræer for 3b hårdførhed

Frugttræer for 3b hårdførhed

Ifølge USDA plante hårdførhed Zone kort, kan zone 3b træerne tåle temperaturer så lave som minus 35 grader Fahrenheit. I zone 3b,--der dækker områder som Montana og Wisconsin--kan gartnere se frem til stigende kulde-hårdfør frugttræer, der tolererer kolde vintertemperaturer og dyb fryser. Ekstreme vinter betingelser og tidlig frost og fryser kan begrænse mængden af frugt træer gartnere kan vokse i zone 3b, men kold-hardy frugt træer vil overleve gennem vinteren og producere pålideligt buttet og velsmagende frugter, når varme vejr returnerer.

Æbletræer

Æbletræer er en pålidelig, kulde-hårdfør tree kunne modstå nedfrysning vintertemperaturer og betingelser. Til udplantning i zone 3b, er æbletræer imperium og Cortland en ideel pick. Empire apple er en kvintessens amerikanske nordøstlige apple. Det var udviklet ved Cornell University i Ithaca, New York, i 1940 ' erne som en krydsning mellem Red Delicious og McIntosh. Cortland, en anden New York apple type, vil også udholde lange hårde vintre. Mens æbletræer er alsidige og kan tilpasse sig til koldere klimaer, overveje hårdt, mørk rød, mindre sukkerholdige æbler for zone 3b.

Pæretræ

På grund af smøragtig, sød frugt den producerer, er pæretræer en overraskende kulde-hårdfør tree type. Dog kan ikke alle pear tree typer tåle en zone 3b vinter. Bartlett pærer, for eksempel, som vokser lykkeligt i Californien solskin, kan modstå en zone 3b vinter, men det er bedre ikke at tage chancen. Vælge en specielt hårdfør pære type, ligesom den røde Clapp, asiatiske pærer, Comice eller Bosc. Disse er alle hårdere pære typer, med grovere hud og en woodier kød indeni. Comice, når modnet til fuld modenhed, kan dog have en søde og saftige indeni mindre som et æble og mere som en saftige fersken.

Abrikos Hybrid træer

Fleste af stenfrugt arter--som ferskner, tærte kirsebær og blommer--vokser ikke godt i en Minnesota 3b klima, med temperaturerne sniger sig ned til minus 35 grader Fahrenheit. Ifølge University of Minnesota havebrug udvidelse er de mest hårdføre hybrid abrikos kultivarer for zone 3b vokser imidlertid Moongold, Sungold og manchuriske abrikos. Disse sorter, men producerer ikke pålideligt kvalitet frugter i foråret fordi de ofte blomstre for tidligt, dræbe den nye afgrøde. I 2010, kan en nyere hårdføre udgivelse fra Canada, sorten Harcot abrikos producere højere kvalitet frugter. Bemærk, at disse frugter er ideel til konservesindustrien, at lave syltetøj og tørring og ikke så meget for mellemmåltider og plukke fra træerne til at spise.

Bemærk også, at træerne vil fungere bedre, hvis den unge træ er meget sundt, med en god rodsystemet, og træet er tilstrækkelig godt fordelte fra andre træer. Prøv at skære wide-vinklet grenene tilbage for at forlade 2-4 tommers stubs for at danne de første grene.