Hårdførhed Zone for hortensia

Hortensia kommer i mange størrelser og figurer fra små buske til nær træ-lignende enheder. De fleste mennesker tænker på storbladet sorter, når vi taler om hortensiaer. Disse er de buske, der producerer den store, runde blomstrer i hvid, pink eller blå. Oakleaf hortensiaer, en anden almindelig type har mere konisk formede blomsterhoveder. Mens de kan vokse i forskellige betingelser, har de begrænsninger, herunder hårdførhed zoner de kan dyrkes i.

Hårdførhed zoner

Hårdførhed zoner som defineret af United States Department of Agriculture er geografiske regioner, i hvilke specifikke planter evne til at overleve er vurderet. Zonen er defineret af klimatiske forhold, herunder dens laveste gennemsnitstemperatur. Zonerne, der strækker sig over hele USA i buet bands og bruges til at kategorisere planter såsom hortensiaer kan forventes at overleve i hver zone eller ej.

Hortensia klima

Fleste af hortensiaer tendens til at være varmt vejr planter. De er bedst til når temperaturer forbliver over frysepunktet året rundt. Dette begrænser deres vækst til zoner i den sydlige halvdel og vestlige kanter af landet. Et par hortensiaer kan håndtere køligere temperaturer såsom 'Endless Summer' eller "Rødmende brud," begge er nogensinde bloomers og kan håndtere alle klimaer.

Zoner

De fleste storbladet hortensia trives i zoner 6 til 8 fordi de laveste gennemsnitlige temperaturer sjældent blive koldt nok til at skade knopper. Med beskyttelse såsom barkflis og dækker busken, kan hortensia i zone 5b også overleve vintertemperaturer i denne zone. Oakleaf hortensiaer kan trives i zoner gennem 4b, så længe de er på solrige steder med relativt varme somre. Et par sorter kan håndtere zone 3a som 'Annabelle' og «Pee Gee.» I nogle tilfælde hortensiaer er dyrket uden for anbefalede zoner, men deres succes er garanteret heller ikke fælles.

Blomstrende problemer

Hortensiaer udvikler knopper til næste års blomstrer i slutningen af indeværende år. Frost eller frost kan beskadige knopper, især i storbladet sorter, og resultatet er en busk, der ikke vil blomstre den følgende sommer. En unormal frost endnu i normalt anbefalede zoner kan have denne virkning. En variation af dette problem opstår i områder hvor en tidlig varm magi i slutningen af vinteren kan forårsage knopper at begynde voksende. Når de kolde temperaturer forekomme er igen knopper beskadiget. Som de fleste hortensiaer er vokset strengt for deres blomstrer, kan dette være en alvorlig bekymring.

Coping

Flere ting kan gøres for at beskytte hortensiaer enten vokser udenfor anbefalede zoner eller i zoner hvor tilfældig vejr pigge kan skader knopper. Valg af kultivarer, der er avlet til koldere betingelser er det første skridt. Plante buske på østlige eller nordlige skråninger under højere træer, som pines giver dem masser af beskyttelse fra temperatursvingninger. Ideelt set skal denne placering modtage god morgen solskin og eftermiddag skygge. Så sent efterår ankommer, tilføje et lag af muld til basen i bushen og i særligt risikabel områder, en beskyttende dække over hele busken kan give ekstra beskyttelse.