Hårdførhed Zone for kirsebær frugttræer

Hårdførhed Zone for kirsebær frugttræer

Kirsebær (Prunus spp.) er en af sommerens største godbidder. De kan dyrkes i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 4 til 9 afhængig af sorten, selvom de har meget specifikke voksende krav, herunder en tilstrækkelig mængde af vinteren chill. Kirsebær kan opdeles mellem søde sorter (Prunus avium) til at spise friske og sure kirsebær (Prunus cerasus), som anvendes primært til tærter, Henkogt frugt og frugtsaft. Nogle zoner favorisere visse sorter over andre.

Zone 4

De eneste kirsebær, der kan dyrkes pålideligt i USDA zone 4 er de sure sorter. Surkirsebær er hårdfør til-30 grader, men et par sorter kan være i stand til at modstå koldere temperaturer, når de er fuldt hvilende. "Montmorency" og "Morello" er to af de mest almindeligt plantede surkirsebær i zoner 4 og op. Nogle sødkirsebær efter sigende tolerere zone 4 vintre, såsom "Van," men det er undtagelsen snarere end reglen.

Zoner 5 til 8

Fleste af søde og surkirsebær sorter kan dyrkes i USDA zoner 5-8. Med hensyn til temperatur er disse zoner ideelle til kirsebær, fordi der er ingen fare for vinteren fryse skader og tilstrækkelig vinter chill er næsten garanteret. Dog kan andre lokaliserede klimaforhold i disse zoner ikke går ind for sund vækst og frugtproduktion. For eksempel er kirsebær vanskelige at vokse i de sydvestlige ørken klima, der falder i USDA zoner 4 til 8. I det østlige USA, surkirsebær generelt er tilpasset, selvom sødkirsebær er tilbøjelige til svampesygdomme i de regnfulde, fugtige somre, der kræver større pleje og vedligeholdelse for at vokse og frugt frodigst.

Zone 9

Problem med voksende kirsebær i USDA zone 9 er manglen vinteren chill timer. De fleste kirsebær kræver mindst 700 timer i vinter chill, som sjældent forekommer i disse regioner. For at være sikker, bør kun sorter, der kræver mindre end 500 timer af vinteren chill plantes i zone 9. Disse omfatter et par populære sorter af sødkirsebær, som "Stella" og "Lapin." Surkirsebær er usandsynligt, at frugt produktivt i zone 9.

Mikroklima Variation

USDA hårdførhed zoner give en omtrentlig idé om hvor kirsebær kan dyrkes, men lokale mikroklimaer også kan bestemme succesen af træerne. For eksempel, sydvendte skråninger bo et par grader varmere end andre områder af landskabet og er det bedste sted at plante kirsebær i det koldeste omfanget af deres sortiment. Dette kan bidrage til at afværge vinter fryse skader, men også øger sommervarmen skulle modnes frugt i områder med milde somre. Nordvendte skråninger have den modsatte effekt og kan være en god placering for plantning kirsebær i den varmeste del af deres voksende zoner.