De bedste frugttræer for sydvestlige Missouri

De bedste frugttræer for sydvestlige Missouri

Købe frugttræer podet til hårdfør, sygdomsresistente rodstok, hvis du ønsker at vokse din egen frugt i sydvestlige Missouri. Denne region ligger i USDA plante hårdførhed Zone 6 med varme, fugtige somre og tempererede vintre. Det er for koldt til citrus træer som orange, lemon, grapefrugt og kalk, men et antal kernefrugt og stenfrugt træer vil gøre ganske godt. Planlæg at plant mindst to sorter af hver type af frugt du ønsker at vokse. Med undtagelse af fersken selvbestøvende frugttræer ikke.

Æbler

Plante æbletræer for deres hårdførhed, produktivitet og lang levetid i sydvestlige Missouri. University of Missouri anbefaler apple først og fremmest andre typer af frugttræ for plantning overalt i staten. Kultivarer omfatter 'Jerseymac' for tidlig sæson modning, Ozark guld for midseason, og 'Red Delicious' og 'Golden Delicious' for sent sæson, store æbler. Plante mere end én sort for at sikre en frugt afgrøde. Æbletræer er ikke selvbestøvende og kræver vind og insekt bestøvning mellem træerne for at frugt.

Pærer

Prøv et par af pæretræer, men sørg for sorten du køber er blight-resistente. Pæretræer kan være produktiv i sydvestlige Missouri, så længe de ikke bukke under for fireblight, en bakteriel sygdom, der hurtigt kan dræbe et træ. Resistente europæiske sorter anbefales ved University of Missouri omfatter den tidlige modning 'Moonglow,' midseason Starkling Delicious og eftersæson «Kieffer.» Hvis du foretrækker mindre, rundere asiatiske pærer, plante 'Shinseiki,' 'Shinko' eller 'Chojuro,' holde for øje, at asiatiske pærer er lidt mere modtagelige for fireblight. University of Missouri finder, at asiatiske pærer podet på en grundstamme, kaldet gamle hjem x Farmingdale producerer et mere forpester-resistente træ.

Ferskner og nektariner

Plante ferskner, nektariner og blommer på en blid skråning i sydvestlige Missouri. Kolde skade kan være et problem, og et skrånende webstedet vil dræne kold luft ned og væk fra træer. Hårdføre fersken sorter anbefales ved University of Missouri omfatter 'Reliance,' "Encore' og 'Redhaven.' 'Harko,' 'Mericrest' og 'Hardired' er anbefalede nektarin kultivarer, mens 'Earliblue', 'Stanley' og ' Ozark Premier' Udfyld listen over blommetræer.

Kirsebær

Kirsebær, med deres tidlige bloom, er også lidt risikabelt på grund af den lejlighedsvise sen frost i sydvestlige Missouri. Plant dem på samme måde du ville ferskner og blommer, på en blid nedadgående hældning, der dræner kold luft ned og lager. Din bedste satsning for en afgrøde, ifølge University of Illinois udvidelse hjemmeside, er at plante surkirsebær kultivarer som 'Montmorency' og «North Star.» Vær forberedt på at netto unge træer når de begynder at producere, ellers fugle får kirsebær før du gør.