Kornel træ pleje

Kornel træ pleje

Hårdtarbejdende kornel træet er en smuk tilføjelse til ethvert landskab. Kompakt nok på bare 15 til 25 fod høje for det gennemsnitlige værftet, Kornel er kendt for sin overflod af foråret blomstrer efterfulgt af en sprød grøn sommer baldakin, der bryder ud i guld eller orange-ish rødt i efteråret. Kornel træer gør fremragende foundation eller modellen træer men kræver en lidt speciel håndtering at leve op til deres potentiale.

Erhvervelse

Aldrig transplant et kornel træ fra naturen. Træer indfanget i naturen kan være syge eller regnskabsmæssige dødbringende insekter. Køb dit træ fra en velrenommeret planteskoler eller Havecenter, og bede om sygdomsfri status. Inspicere rodklump; Det bør være fugtig med masser af snavs omkring rødderne. Kontroller grene og stammen for tegn på læsioner eller andre skader.

Plantning

Kornel træet foretrækker en delvist overdækket websted og vil acceptere en række forskellige jordbundsforhold med tilføjelsen af en sure lerjord. Grave i plantning hul tre gange diameteren af rodklumpen og lavvandede nok så toppen af bolden stikker fra overfladen. Tilbage fyld ved hjælp af den oprindelige jord blandet med sphagnum eller fyrrenåle. Vand på websted, og omgiver træ med et par inches af muld, forlader omkring 3 inches af mellemrum mellem stammen og barkflis.

Vedligeholdelse

Vand træet hver dag, det ikke regn indtil frost for den første sæson, og holde det fugtig men veldrænet på alle tidspunkter i hele dens levetid. Kornel skal ikke beskæres for at bevare sin form, men kan kræve fjernelse af døde, insekt-befængt eller knækkede grene. Genopbygge barkflis omkring træet årligt, opretholde 3-tomme hul omkring stammen. Befrugte kun hvis træet vokser tilbagelagde, liggende træer plantet i nærheden af befrugtede græsplæner sjældent har brug for gødning.

Advarsel

Kornel træet er modtagelige for en række fejl og sygdomme, herunder dødbringende kornel anthracnose virus og kornel soegeren. Undersøg dit træ regelmæssigt for brune pletter på bladene eller de fine røde støv efterladt af soegeren. Stammen af kornel træet er let beskadiget af plæneklippere eller ukrudt trimmere. Skader fra disse værktøjer er den mest sandsynlige kilde til henfoersel under en kedelig insekt.