Røde pletter på blade

Alle planter er modtagelige for en række svampe- og bakterielle lidelser. Planter er også tilbøjelige til at begynde faldende på grund af dårlig kulturel forvaltning. Symptomerne vises af planter er vejledende for lidelsen. En svampesygdom forårsager røde pletter på blade.

Identifikation

En række planter fra Rosenfamilien, Indien tjørn, pære og loquat er modtagelige for entomosporium leaf spot sygdom forårsaget af Entomosporium maculatum. Symptomerne på sygdommen er mere udtalt i køligt og vådt vejr og under aktiv plantevækst.

Skader

Sygdommen starter med udseendet af meget små, lyse rød, cirkulære pletter på begge sider af unge blade. Over tid, steder forstørre og Flet for at oprette røde pletter. Steder på ældre blade er brun til grå centreret med mørke røde kanter. Sort, svampe frugtsætning organer vises i steder. Steder spredes ofte til stilken og bladstilkene. Der er omfattende blad drop i angrebne planter.

Kontrol

Inspicere planter nøje på tidspunktet for at købe og plante i områder af god omsætning. Undgå at holde løv våd og vand tidligt på dagen. Holde plante området klart af nedfaldne blade og ikke over befrugte. Du kan også bruge anbefalede fungicider som chlorothalonil og propiconazol.